OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Recensie

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Recensies

    Recensies van Managementboek zijn onafhankelijk en geverifieerd. Ze komen tot stand in direct contact met onze redactie.
    Pagina 31 van 11.888 resultaten
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    8 april 2024
    Nick Janssen
    2-3 minuten leestijd
    ‘Gebruik het niet om anderen verwijten te maken, maar om jezelf in beweging te krijgen. Zie het goede in de ander, wees streng voor jezelf.’ Het is een prachtige quote uit ‘Morele ambitie’ die me bijblijft, maar dit is niet wat Rutger Bregman doet met zijn boek. 
    recensie
    Algemeen management
    8 april 2024
    Bertrand Weegenaar
    4-6 minuten leestijd
    ‘Burn Book’ van Kara Swisher is een zeer leeswaardige journalistieke biografie over de tientallen hotshots en starters die ‘tech goden’ werden. Maat ook over tientallen die die status niet haalden.
    recensie
    Leiderschap
    8 april 2024
    Hans Kardol
    2-3 minuten leestijd
    Ik hou van lezen, maar zelfhulpboeken ontbreken in mijn boekenkast. Dat komt door mijn (waarschijnlijk belemmerende) overtuiging dat je eerst moet inzien dat er iets zou moeten veranderen. En als je dat inziet en vervolgens ook wilt veranderen, ligt de oplossing vaak voor de hand. Waarom zou je daarvoor een heel boek door moeten nemen? Maar hé, als je het niet probeert, kan je ook niet oordelen.
    recensie
    Leiderschap
    5 april 2024
    Henk Jan Kamsteeg
    4-5 minuten leestijd
    Er verschenen al de nodige boeken over psychologische veiligheid. Toch is ook ‘De teamleider als cultuurmaker’ van Sara Leysen een waardevolle aanvulling. Er valt immers nog een wereld te winnen.
    recensie
    Ondernemen
    5 april 2024
    Peter Vermeulen
    2-3 minuten leestijd
    Op het omslag van deze biografie van de bekende multimiljonair ‘Salar Azimi’ staat de hoofdpersoon, ogenschijnlijk zelfverzekerd, voor zijn kasteel Elderschans. Leendert Jan van Doorn zet de toon voor zijn boek met de subtitel ‘De asielzoeker die een fortuin vergaarde, bewierookt, verguisd en opgejaagd’.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    4 april 2024
    Bert Thiel
    2-3 minuten leestijd
    Wie heeft er nooit gedacht: zou het niet geweldig zijn als … Als de planten op kantoor niet allemaal telkens weer doodgingen. Als we AI aan een boek konden koppelen. Als we de nieuwsbrieven in een nieuw jasje konden steken. Kleine of grote uitdagingen die niet gebaat zijn bij in the box denken, maar daar steevast wel aan ten prooi vallen.
    recensie
    Coaching en trainen
    3 april 2024
    Pleunie Warnink
    1-2 minuten leestijd
    Als docent en trainer dacht ik dat ik al wel wat werkvormen kende, maar daar vergiste ik me toch aardig in.  Het boek ‘80 Werkvormen voor creatieve sessies’ van Rozemarijn Dols en Josien Gouwens heeft een wereld voor me geopend. 
    recensie
    Mens en maatschappij
    2 april 2024
    Freija van Duijne
    7-10 minuten leestijd
    Hoewel er al jaren veel geld wordt verdiend is de cryptowereld behoorlijk ondoorzichtig. Geld wordt gecreëerd en de waarde van cryptomunten en NFT’s leek jaren niet anders dan te kunnen groeien. Zeke Faux is in deze fantastische wereld gedoken en ontdekte de meest absurde verhalen. Hij schreef vervolgens het boek ‘Cryptomanie’.
    recensie
    Economie
    27 maart 2024
    Elly Stroo Cloeck
    4-6 minuten leestijd
    Ik verbaas me er altijd over dat het zo lastig is om financiering te krijgen voor duurzame initiatieven. ‘Die stomme banken!’ mopper ik dan. Na het lezen van het prima boek ‘Duurzame financiering’ van Barbara Baarsma en Maarten Biermans begrijp ik het véél beter. Het blijft niet bij uitleg waarom duurzaam financieren níét lukt, er is ook veel aandacht aan hoe wél. Ook nuttig voor de financiers dus!
    recensie
    Communicatie en media
    27 maart 2024
    Roy van den Anker
    1-2 minuten leestijd
    Professionele boeken over het schrijven van (marketing)teksten zijn er genoeg. Net zoveel boeken als mijn eigenwijsheid groot is. Van mijzelf vind ik dat ik in de loop van de jaren best het één en ander heb opgestoken over dit onderwerp. Hoe verrassend is het dan om toch weer een lesje te leren.
    recensie
    27 maart 2024
    Danny Mullenders
    4-5 minuten leestijd
    Dit boek werd alweer 10 jaar geleden geschreven. Het springt positief uit tussen alle boeken over het thema. En is ontegenzeggelijk relevant en actueel, vooral wat betreft het tekort aan empathie in het hier-en-nu, vooral ook op het hedendaagse wereldtoneel. Cultuurhistoricus Roman Krznaric schreef dit uitstekende boek, hij is onder andere medeoprichter van en docent aan de School of Life.
    recensie
    Marketing
    26 maart 2024
    Eric van Arendonk
    1-2 minuten leestijd
    Klantgericht werken is voor organisaties van steeds groter belang. Hoe krijg je echte klantgerichtheid in de haarvaten van je organisatie? Zodat je een sterke, klantgerichte organisatie bouwt die succesvol blijft in een steeds veranderende markt? Met deze omschrijving geven de auteurs van ‘Klant-DNA’ de inhoud van hun boek weer.
    recensie
    Marketing
    26 maart 2024
    Nick Janssen
    2-3 minuten leestijd
    Vanaf de eerste pagina's van het nieuwste boek van Jos Burgers, neemt hij je mee in de krachtige wereld van mond-tot-mondreclame. Iets simpel vertellen is moeilijk, maar Jos Burgers lukt dat als geen ander. 
    recensie
    Communicatie en media
    26 maart 2024
    Henk Jan Kamsteeg
    3-5 minuten leestijd
    Hoe gaan we om met veranderde normen? Wat vroeger nog kon (of werd getolereerd), is tegenwoordig not done. In ‘Kan ik dat nog wel zeggen?’ legt Taha Riani uit hoe we met elkaar in gesprek kunnen blijven.
    recensie
    Mens en maatschappij
    25 maart 2024
    Jan Hoogstra
    4-6 minuten leestijd
    Het is niet de vraag of je gehackt wordt, maar wanneer! Of ben je al gehackt en weet je het nog niet? Huib Modderkolk geeft in zijn boek ‘Dit wil je écht niet weten’ een kijkje achter de schermen. Of eigenlijk achter je scherm. Het is niet alleen een verhaal van spionerende inlichtingendiensten, Modderkolk legt ook de relatie met het bedrijfsleven. 
    recensie
    Verandermanagement
    25 maart 2024
    Jeanine Dijkhuis
    2-3 minuten leestijd
    Over één ding  zijn Jempi Moens, auteur van ‘ZUURSTOF’ en onderzoeksjournalist Jeroen Smit - die het voorwoord schreef - het eens. Als slechts 9% van de Nederlandse werknemers bevlogen aan het werk is, dan zijn we doorgeslagen in ‘operational excellence’. Sneller, meer, efficiënter en goedkoper ligt hopelijk snel achter ons. Wat mensen wél in beweging zet is een fascinatie die Moens al jaren bezighoudt. Hij schreef er een eerlijk, heerlijk boek over.
    recensie
    Organisatiekunde
    25 maart 2024
    Rudy Kor
    2-4 minuten leestijd
    De roep naar meer autonomie voor medewerkers en voor minder bemoeizucht door managers is niet nieuw, maar wordt wel steeds luider. Te vaak wordt meteen gedacht dat het dan gaat om autonome teams. ‘Vormen van zelfsturing’ laat zien welke vormen van autonomie er zijn en doet handreikingen hoe de verschillende vormen zijn te bereiken.
    recensie
    Leiderschap
    22 maart 2024
    Henk Jan Kamsteeg
    3-5 minuten leestijd
    We hebben allemaal onze rolmodellen. Zo ook Donald Trump. Frank Schaper onderzocht door wie Trump zich laat inspireren en schreef een geweldig en tegelijk beangstigend boek: ‘The Great American Dictator; Donald Trump en zijn 40 rolmodellen’. Een boek over ik-gericht leiderschap.
    recensie
    Ondernemen
    22 maart 2024
    Peter Vermeulen
    3-4 minuten leestijd
    Michael Wolff beschrijft in ‘De Val’ zeer smeuïg en gedetailleerd het levensverhaal van Rupert Murdoch en het opbouwen van zijn imperium. Ook gaat Wolff in op Murdochs relatie met vooraanstaande invloedrijke personen, waaronder Donald Trump.
    recensie
    IT-management / ICT
    22 maart 2024
    Christel Deckers
    3-4 minuten leestijd
    Wie kent niet de mislukte ICT-projecten die uit de planning liepen, heel veel geld hebben gekost en uiteindelijk niets opleverden? Karin Zwiggelaar en Antoon van Luxemburg zijn duidelijk over de oorzaak: Een organisatie die geen strategie en visie heeft rond digitale transformatie, zal het niet overleven.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden